';

梁靜原風水顧問

* 登入  * 註冊   * 問答集    * 搜尋

現在的時間是 週四 10月 19, 2017 2:14 am

檢視沒有回覆的主題 | 檢視最近討論的主題

發表新文章 回覆主題  [ 29 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
#2664  文章發表於 : 週一 7月 02, 2007 9:16 pm 
站長
頭像

annato1951:

連你也見到,怕嗎?從前有沒有過這類經驗?

annato1951 寫:
我都見到.
這棵樹下我見到一個高大些的鬼影,在它左手邊(即我正面望營光幕的左手面)有一個身形較魏的另一個鬼影, 對嗎?

回頂端

文章主題 :
#2693  文章發表於 : 週四 7月 05, 2007 12:03 am 

我唔驚.不過為何我會見到 :roll:
人老佐就唔驚.
為什麼

連你也見到,怕嗎?從前有沒有過這類經驗?

回頂端

文章主題 :
#2695  文章發表於 : 週四 7月 05, 2007 12:20 pm 

好奇怪呀,今日我見到呀!左邊一個好似燈柱咁高係男人,右邊一個肥肥地一半燈柱咁高嫁!乜鬼咁高架?!又毛管『洞』起哂! :shock:

回頂端

文章主題 :
#2704  文章發表於 : 週四 7月 05, 2007 1:48 pm 
站長
頭像

初次見時,我也有這個疑問,怎麼會這樣高大,從他的服飾推斷,不覺得是現代人,“究竟他有多少個世紀呢?”我在想.

豬圓肉潤 寫:
好奇怪呀,今日我見到呀!左邊一個好似燈柱咁高係男人,右邊一個肥肥地一半燈柱咁高嫁!乜鬼咁高架?!又毛管『洞』起哂! :shock:

回頂端

文章主題 :
#2707  文章發表於 : 週四 7月 05, 2007 9:19 pm 
站長
頭像

annato1951:

你說你老,我就覺得一點都不是,當日見你的時候,心中暗忖,面前的人是不是很早結婚?現在仔女都大了,怎麼看上去還這樣年輕?我還特別留意你的聲線,有一份美和溫婉在裡頭.

其實,常到這裡的人,慢慢都會有不同的各類顯現,視乎人不同而不同.

annato1951 寫:
我唔驚.不過為何我會見到 :roll:
人老佐就唔驚.
為什麼

回頂端

文章主題 :
#2714  文章發表於 : 週五 7月 06, 2007 11:15 am 

豬圓肉潤 寫:

唔係喎!我今日望多次,見到高個高過支燈柱,矮個又成支燈柱咁高。? :shock: 唔通佢地相入面會『郁』?! :shock: 大哥大姐!有怪莫怪! :shock:

回頂端

文章主題 :
#2717  文章發表於 : 週五 7月 06, 2007 11:55 am 

我之前都望唔到, 但今日望都係咁, 一個高過燈柱, 另一個矮少少架咋... :shock:
豬圓肉潤 寫:
豬圓肉潤 寫:

唔係喎!我今日望多次,見到高個高過支燈柱,矮個又成支燈柱咁高。? :shock: 唔通佢地相入面會『郁』?! :shock: 大哥大姐!有怪莫怪! :shock:

回頂端

文章主題 :
#3007  文章發表於 : 週五 8月 17, 2007 3:09 pm 

七月看此照片特別覺得恐怖。 :oops: :oops: :oops:

回頂端

文章主題 :
#3540  文章發表於 : 週一 10月 22, 2007 8:56 pm 
站長
頭像

下面照片中散發的氣,是一種陰氣,是來自風水上的某種卦氣,凡出現這種卦氣的屋,都容易惹陰靈,陰靈最喜歡這種氣,感覺舒服,就像到了屬於自己的地方.大家來認識這種氣吧,多一個體驗,選樓時就有一個比鑑. 

此照徵得宅主同意貼上:
圖檔

日期: Wed, 17 Oct 2007 17:49:56 +0800 (CST)
寄件人: "???" <???@yahoo.com.hk>
標題: 回覆: 睇風水?
收件人: "jingyuen leung" <leungjingyuen@yahoo.com.hk>

梁師父:

合共8張相,4人時晨.如有問題請來電給我.請師父你也留你電話給我.另外師父我觀音開光開得好唔好?因為我去問家宅簽,問屋企唔知點解好多問題發生,有人解話可能神位開光開得唔好.我之前沒有日日點香比觀音祗在初一及十五先點香,因當時開光個人話可以不需要日日點香.後來搬來這裡後時時都有個樣東西入屋.出出入入.我細仔好敏感這樣東西,後來先安了一個神檯及地主好了小小.唔會再有自出自入.因為我男朋友是見到..............................

謝謝師父!

日期: Tue, 23 Oct 2007 11:08:36 +0800 (CST)
寄件人: "???" <??? @yahoo.com.hk>
標題: 回覆:???
收件人: "jingyuen leung" <leungjingyuen@yahoo.com.hk>

梁師父:

你好! 我看了你回復,我明白了,祗不過我睇得出我男朋友都有點怕,
因為每當佢一入睡後會有東西會捉佢,個晚捉佢對腳,佢會叫.我一聽
到佢叫,我要去叫佢起身,不過昨晚我都有同佢講,不關??問題,
是你時時都會,因為這屋是有,在何方向,佢都會自出自入.佢當時聽
完我講佢都覺得是.

因為我覺得細仔對這東西都有感覺,每晚3:00後至5:00佢都會哭叫.
有一晚大叫,佢當時在地上,離床位置都幾遠.我當晚見到都有點奇怪,
祗不過我講你聽,都希望師父你早點知道這問題可以幫到我.我今天會???到你講的位置.

謝謝!

回頂端

文章主題 :
#3710  文章發表於 : 週六 11月 24, 2007 1:24 pm 

圖檔

好怪,神檯、畫、飯檯、鐘嘅位置,總之好怪,感覺唔協調,灰灰沉沉 :?

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 29 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :