';

梁靜原風水顧問

* 登入  * 註冊   * 問答集    * 搜尋

現在的時間是 週五 9月 21, 2018 12:46 pm

檢視沒有回覆的主題 | 檢視最近討論的主題

發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 上天已安排了我步入修練的路!
#12232  文章發表於 : 週二 8月 12, 2014 2:37 pm 

前言:我的故事,就由2001年開始說起吧,其實自小巳發生多次靈異奇怪經歷!都是上天給我安排的啟示要我行的路,故事較長篇,多謝梁師傅給予此平台小女子!希望世人能明白一D無意義嘅事不要輕易去做,不要盲目去拜神相信坊間神婆神棍,只有通過實際的行善績德,正確的修練,才能改變命運!

最後由 殷師太 於 週三 8月 13, 2014 7:22 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端

文章主題 : Re: 上天已安排了我步入修練的路!
#12234  文章發表於 : 週三 8月 13, 2014 10:29 am 

大約2001年,在元朗木橋頭村弟弟家住了半年,佢娶了老婆,大家一起住唔係咁方便,我們一家又要搵屋搬了,在同村租了一個地下連花園單位,由於以前經常家宅不寧,我去元朗某紙紮舖請了尊觀音回家,個老細話幫我開埋光,諗住從此再没有靈界朋友可以入到屋。
住左約三個月左右,認識了附近一個鄰居,叫阿微,住隔離座二樓連露臺,我們經常來往,有一晚去阿微家吃飯,我個仔當時二歲左右,我又陀住细女,吃完飯閒聊時,我個仔首先不停指住露臺出面,之後個樣好害怕咁伏在我身上,唔敢望,後來又望向露臺,跟住直頭驚到喊話要走,我同阿微都知佢應該見到嘢,咁我就抱住佢返屋企先,當時的我亦身懷六甲!,
返到屋企,心想有觀音坐鎮唔洗怕,開電視睇,點知部電視睇睇吓,突然在畫面左上角出現左一個透明的青綠色影,我熄電視隔一會再開返,個撻影都在,我唔理佢,當時決定明天一早去找紙紥舖老細。
第日朝早,開着電視都係咁,我同老公都見到左上角嗰達青BB嘅影,我地唔知究竟係電視機壞了定其它原因,我出左元朗同纸紮舖老細講晒昨晚發生的事,(我個觀音係佢開光,佢梗係唔會話自己唔得),佢解釋話隻鬼一定入唔到我屋,是在阿微家想跟隨我返屋企,點知入唔到,咁啱走左去屋外天綫度,所以攝住左干擾左電視,即係隻鬼企左喺魚骨天綫度,唔洗理佢,遲些佢自己會走!
之後我在此屋再住了大半年,個青色影日日陪住我們,直至細女出左世二個月,業主要賣樓,我又要揾地方搬了,搬走後個電視正常返,個影再冇出現!…………待續

回頂端

#12235  文章發表於 : 週三 8月 13, 2014 4:21 pm 

今次經地產揾左間前所未有,後無來者的超級鬼屋,之前那些真係濕濕碎,位於公庵路旁的一條小村,大X村,我住近村囗,條村得一條路,屋與屋之間好疏落,後來發現再入其實得好少人住,有好多荒廢嘅屋,荒廢嘅猪場,去到盡頭係田和山,呢間係瓦頂平房獨立屋,室內400呎二房,新裝修,圍住間屋有個好大好大的花園,花園起碼二千呎,環境其實真係幾正!但真係好猛!我奶奶重專登來幫我拜四角。(所以拜四角係冇用,重惹到入面廢屋大量的靈體來想攞食。)
第一晚入住,那年係2003年一月份,夜晚老公去咗返工,得我同對仔女在家,一個三歲大,一個二個月大,間屋D光管閃左幾吓,神枱燈下層地主首先啪一聲燒左,我已嚇了一跳,過一會,到上層觀音燈都啪一聲熄滅,我抱住個女,個女又哭,我開始感覺到四方八面湧現的陰氣,深知不妙,第一晚已經好後悔搬來……
之後在此屋發生很多怪事,太多太多了,詳列如下:
1)神枱燈每隔幾日,嚴重時日日熄滅,已檢查電力系統正常。
2)最恐佈觀音像面容變得異常,滿臉怒容。
3)老公性情大變,異常暴燥,因小事夫妻常吵,曾掟嘢,摑我,住這裏之前和搬之後很正常。
4)細女每日晚上定時2-4時無故哭得很棲厲,没有任何原因,無論如何亦设法令她静止。
5)每次侄仔(4歲)來睡也會滿腳瘀青。半夜大無端端叫,無端端大哭。
6)我個仔經常病,經常睇医生,出入急証室,入院,後期右耳失聰咗,搬走之後隻耳又正常返,連耳鼻喉專科医生亦無法解釋。
7)我每晚睡覺一睡落床,就聽到鬼叫,又笑又喊,時近時遠,好難形容那聲音,好悽厲好恐怖,很多時我嘗試落床出花園找尋聲音來源,一落床就聽不到。
8)門前對出有棵大樹,我成日覺得有好多人坐在樹上,亦在樹上見過有黑色人影閃動。
9)後期有人話我知,我個頭那段時間不停輕微晃動,我自己唔知,睇返這時期拍的vedio,才發現自己當時咁古怪。
10)我咁大個女未試過,亦係唯一一次,原因不明,連續二星期,日日發高燒,全身紅到好似愊地圖咁,個樣好核突好嚴重,日日出元朗打敏感針,連医生都比我嚇親。
11)有時我會突然間,無故覺得好憤怒,走出花園不停行來行去發洩,好像有人在撩我個心,我唔識形容,我成日打比我個friend問她,究竟我發生什麼事,她也覺得自從搬來這屋後,後不妥,建議我搬,但搬來搬去我已很累,經濟也不容許,又怕奶奶閙。
12)同奶奶講,她叫我買些金銀衣纸溪錢在家門囗燒,她說燒些東西就冇事,我有照做,但情況變本加厲,根本唔夠派,只有再引多些來攪我地,好似些難民想攞野,難民太多了唔夠分!
13)已請風水師來看過,錢又花了,陣亦擺了,無效無改善!
待續……

回頂端

#12236  文章發表於 : 週三 8月 13, 2014 6:57 pm 

續……講返個風水師先,佢睇唒全家八字,驚我唔夠死,再嚇多我一鑊,話我細女同我老公八字相剋,不能一齊住,最好比人教比人湊,否則我老公過唔到42歲,當時我老公好似38,我聽到之後真係想暈低!点解咁驚嚇,因為之前住木橋頭村時,陪阿微去睇相,咁我又睇吓,個相士又係話我老公4拾幾歲有個大劫,唔知過唔過到!我當時都無為意,當佢吹水,但二個不相識的專業風水師,正職相士都先後係咁話我老公,比着你地害怕嗎?(呢part欲知後事如何,下回分解)
講返間屋,擺完風水陣,设有好轉,依舊聽到鬼聲,仔病,女哭……同之前一樣,又唔搬得又唔知向誰可再求助,住了差不多一年,農曆年前,我老爺死得好突然,因喪事,我奶奶要我用紅紙封左個神枱,我唔肯,雖然觀音地主幫唔到我,但在這荒山野嶺鬧鬼的地方,反轉張紅紙係白色,將個神枱上下層咁樣封法,我無法接受,我暪住我奶奶話封左,其實我無封!
我從未辨過喪事,唔知過程係咁恐怖!我不怕鬼,但見到死屍係我死穴,由於我係大新抱,原來過程係要我去揀棺材,當日在寳福山儐儀館,當我要在頗黑暗的棺材倉庫,自己爬上木梯遂副棺木去研究去選擇,揀壽衣,經過人家的靈堂,之後又要返呢個猛鬼屋企,我巳陷於崩潰的邊緣!我真的好害怕簷仰遺容,嗰種屍體死灰發脹感覺,又要我在放先人的房間出出入入,大殮當日,我呢個大新抱,毫無心理準備底下,被要求貼住副棺材,我老爺嘅遺體腳部,去量度老爺睡姿,睇佢呢樣睇佢嗰樣,我那些時候被嚇到魂不付體,我知道自己無法再撑下去,回家唔敢瞓,唔敢沖涼,唔敢郁,女又晚晚都喊到我心都離埋,老公又未
收工,我就來痴線了!終於我朋友介紹了一個大陸工人比我,她可以逗留三個月,名義上係來幫手做家務凑細路,實際上我係想搵個人返來陪伴壯膽,這個人叫霞姐。
霞姐來了十天,出奇地我有覺好瞓了,聽唔到鬼聲,我個女連續十天半夜都冇喊過。
我開始留意霞姐,佢有時會在花園同空氣講嘢,有一次食晚飯,食食吓佢突然講:人地有交租架!人地都好窮架!當時我開始心知呢個工人唔簡單,種種跡象顯示,佢知道一D嘢!
當晚吃完晚飯,專登等佢做晒嘢!我捉佢坐低同我講清楚,我問佢点解對住空氣講嘢?開始佢唔肯講,直到我話我知道呢道有嘢,佢來前和來之後的事,佢先肯表露身份,原來佢在大陸是一個仙姑來的,佢識算命,問米等,佢可以和鬼神就咁直接溝通,但最近比人走咗一大筆錢(會銀),所以先肯來做工人的。
霞姐話那些靈界想攞食,攞錢,佢地先係呢度地主,所以我觀音慈悲,開光的人又冇法力比到佢,觀音都愛莫能助,只有愁容滿臉,熄神枱燈來提醒我,佢話係我命格好硬,一般嘅鬼都頂得吓,小鬼會怕我,但惡嗰D唔會怕我,比着第二個一早出左大事,因為呢附近太多鬼了,佢來了十幾天,晚晚都一大堆,在我家範圍有幾十隻,甚至過百,佢留意到有一晚最少,都有十幾隻,再入村那些廢屋重有成千上萬,叫我最好係搬因為太多了,佢又話叫我小心老公身體,尤其是4拾幾歲嗰段時期,第三個咁講我老公,但當務之急係要搬,我第二日如實和我奶奶講,佢鬧左我一大餐話好租埋D咁嘅屋,跟著借錢比我地搬。
霞姐叫我地唔好在家講搬嘅事,以免被佢地聽到,搬當日好怪……待續

回頂端

#12237  文章發表於 : 週四 8月 14, 2014 12:03 pm 

终於霞姐陪我找到一間元朗市中心合適的屋,搬走那一天,沙士後返學前都要量體温,很正常,送了兒子上校車,打算趁這四至五小時趕緊先搬神枱去新屋先,諗住第二轉先搬傢俬電器。
兒子剛到校,老師就打電話來,話兒子入班房前,量體温發現發燒不準上課,要家長到校接回,我話啱啱都冇事,請老師過一陣再量過,如有燒再通知,咁老師隔左幾個字又打來,說巳再check了,越燒越高,要我即刻接回,咁我同老公唯有乜都唔搬住,即刻坐車去幼稚園接兒子再去睇医生,医生量體温又話冇燒,再檢查其它又乜事都冇,医生重話是學校的探熱器壞了,我覺得如果壞点會得個仔有問題,真係攪到我一頭霧水,東奔西跑,浪費時間!
自從分別有三個人都同樣地說我老公幾年後4拾幾歲會有個大劫,我一直梗梗於懷,搬定左就又捉住霞姐問,專登封一封利是比佢幫我算吓我老公情況究竟係点,佢話佢淨係知道大约年份,異常兇險,至於係咩事和関於D咩佢唔知,我求佢救吓我老公,佢話佢冇本事冇把握,我為此哭了,真係好擔心!
第一位睇相佬講我當佢吹水,第二位風水佬講,我當佢危言聳聽兼反感,因為講到要我細女離開先冇事,我最憎,我知道自古以來,戲都有得做,話子女剋父剋母,有很多人都因此而對D小孩好衰,如果因此而憎恨自己的兒女,係一個悲劇,我絕不會咁做!到第三位霞姐又係咁講,當時的我意識到個天在提醒我,在話我知要做D野!
霞姐見我喊晒好可憐,佢應承幫我,介紹佢師父《南叔》比我,他人在陽讧,專業的,幫過好多人,包括救返當年走投無路垂死的霞姐,要請佢落深圳見吓我老公,睇吓有冇得救!
到约見霞姐師父南叔的日子,我們一行六人,包括我,我老公,老公朋友叫阿倫,霞姐,霞姐個女那天中午在東門某酒樓包左間房食飯,南叔首先幫阿倫起卦算命,講吓事業運程,重要係感情方面,話佢妹妹(嬰靈)一直跟住他,出於妒忌心,不想他結婚,所以過去每次拍拖都不超過一年就散,阿倫話呢個係事實,但因是她妹妹佢冇所謂,由得她吧!(後來大约隔左二年,阿倫驚自己會孤獨终老,請霞姐處理左佢個妹,而家結埋婚了)
到幫我老公起卦,佢肯定話佢過唔到42,係妹仔剋(鄉吓話),即係我細女,重要加埋娶咗我,我又命硬,講到我阻住佢發達,如果娶其他人佢嘅運會好好多,又話我成日扭老公計,佢對就得我好辛苦等等,又講將來會如何,三年後五年後會点等等(事後引証是不中的)咁無知的我當時比佢講到好內疚,覺得自己害咗個老公。咁最重要梗係叫佢救我老公,佢又起支卦話有救,唔係人人有架,不過關乎人命係大法事,佢要為此親自去海南一趟,尋找他的祖師,去那處要睇天氣,可能要阻佢一頭半個月云云,比較麻煩,咁當然要多些費用,(究竟有冇去都係一個謎)始終這些係虛無飄渺的事,如果我信就幫我!咁我信,我的想法時,雖然未發生,亦不知究竟我老公會否過唔到42,驚被說中,但求心安理得,傾好價錢,差不多五位數字,說多不多,說少不少,就做呢場法事,買個安心!落實了南叔就叫晒我們出去,我老公留下,幫佢落法,我們不準觀看,佢講明佢出來時佢一定要直走,不能再說話,佢話一個月後再見面比尾數兼做埋些手尾,亦交帶我們這一個月內,不要和任何人說此事,否則無效!……待續
小資料補充:南叔和霞姐係有D料的,好多巳發生的事,很近期的事,都被他們說中,之前我亦有介紹過朋友比霞姐算命,佢地嗰派講之前和當時的事很準,尤其是洩及靈界,但所預測的事,經過時間的冼禮,後來証實都不準!……待續

回頂端

#12238  文章發表於 : 週四 8月 14, 2014 12:31 pm 

再到約定之期,我同老公,霞姐又上琛圳會南叔比埋尾數,今次又係包間酒樓房午飯,南叔話已成功去了海南,幫我老公處理時,發現我們夫妻有着很深厚的感情,但缘份麻麻,為証我們能白頭到老,必須削弱我一些東西,已免我太强,如我同意,要取我的頭髮去作法,不另收費,事已致此,我亦唔爭在比佢做埋。走時又係在我手心唸一輪咒,用手指畫了些字在我手心,吹了一囗氣,揸埋我隻手,今次可以同我們一起走了,亦都可以同人任何人講,因已完事,不過南叔叮囑以後若有任何人話算到我老公有事,不需再做任何嘢,因他已幫我們處理好!
此外,他亦說我細女(當時一歲幾,命好,非常聰明,到六歲就會表現出來,叫我拭目以待,霞姐這幾個月一直在我家做工人,之前都係咁講,話我個細女其實好叻,很好命,將來可以賺好多錢!要做佢契媽。再之前,細女出世,我奶奶亦問過,又係話佢命好,自己帶嘢來,將來有錢又有面。
講返霞姐先,佢在我家做工人,日日傾偈,佢又幫助我,脱離咗間鬼屋等等,等等,又做咗我女契媽,(不過佢規舉要年年比契媽錢),我覺得佢係一個高人,據我了解,佢点解會有神通,就係幾拾年前,佢走投無路,犯左嚴重官非,去到要上吊尋死的階段,係南叔用法術救返佢,幫佢立左一堂師父(即係安神安觀音,佢地叫立師),拜左十幾年,突然有一天,不準喝水,不得吃飯,不準睡覺,仰床連續三天,到第四天揸住架單車高速周圍標咗一日,開始同佢D師父接觸到,看到鬼神,可直接溝通,佢call D師父到佢就識幫人算命,問米,係佢堂師父(一班唔係一個,在佢耳邊講佢知,即係佢D師父不在,佢就係一個普通人,佢靠佢神枱成班師父令佢變成一個神婆),她說南叔在陽讧很有名氣,經常幫D政要做法事,經他立的師,個個也很厲害,不過好似佢咁舒服的很少有,通常要唱曲,每次請神請鬼都好辛苦的,好好似佢咁樣通到靈的有好多個,經南叔立的師,就算冇通靈的亦保平安,有法力,唔似我個觀音咁,想幫我都冇能為力,佢地D用山雞血開過光,開光的人又勁,先有咁嘅效果!但如要通到靈的,要看缘份和立師上位當時講明要呢種能力先有,如只要保家的就唔洗講,無知的我梗係又要求南叔幫我立返堂師。我只想真正受到神靈的保佑!唔想再比靈界滋擾我們一家。
補充:坊間好多問米婆,神婆都係呢種。坊間一些靈煤,無啦啦突然降個所謂神,去扶助佢,唔係有缘就係有天命,話要去帮人,其實係比D陰神侵佔左。
呢停唔洗學唔洗修練,就識帮人做嘢,係個陰神控制左佢。
另外有一種係專登養鬼去攞料。

回頂端

#12239  文章發表於 : 週四 8月 14, 2014 1:42 pm 

在元朗市中心租,住了唔夠一年,房署派咗屋,又要搬了,不過今次係最後一次,我要求南叔帮我在新居立師(安觀音),佢地嗰派日子和時辰看得很重,可能要搵兩三年先有日子啱我,佢吩咐我搬時用將觀音像,香爐,杯碟等物品用紅紙包住,全放進纸箱,放上神樓頂,即係騰空神樓上格什麼也不放,等佢擇日,地主,灶君可以入伙時照搬,照供奉,立師佢收得我好平,三位數字,佢話上次老公嗰單我巳比左錢佢賺,今次唔會要得多,要我耐心等候日子,當時的我都覺得佢好公道!當時係2004年!期間我多番追問,佢都係話未得未有,我唯有等啦!同期霞姐另外都介紹左個人叫阿儀比南叔立師,佢都等咗幾年,终於等到2007先擇到日子比我,阿儀都係早我一個月立的,我只想保家,阿儀想要通靈的,聽聞阿儀好快就能夠聽到佢堂師說話,和開咗陰眼!
到立師的日子,南叔要提早四日去我家住,我上咗羅湖接佢,四日要對住個言語不通的鄉吓佬,其實都好難捱!老公又要返工。成日對住南叔,就係咁聽佢講嘢,响度估吓估吓,佢話原來佢唔識字,佢阿爺係一個好叻的法師,佢一出世佢阿爺就話傳人终於出現,之後冇耐阿爺就過身了,直至南叔長大成人,佢阿爺就入夢揾佢,帶佢上天下海遊地獄,教佢起卦,將所有本事晚晚在夢中傳授比佢!
原本我打算呢四日邀請埋霞姐來,但南叔反對所以冇叫,佢爆話唔like霞姐又嘈又貪心喎!我估可能佢地分贓唔勻,南叔要我準備的立師祭品記得的包括大山雞一隻,保留山雞血,柚葉,紅立燭,硃砂,生果,六隻茶果,花生,未煮的齋,五隻酒杯五隻茶杯,等等,佢擇的立師時間是半夜四点,話啱我命格喎!(當時信任佢,真係唔識分析有冇問題),睡之前佢專登攞神櫃頂塵封左二年幾的纸箱落來,幫我用柚葉清洗觀音像,和香爐等物品,我覺得都好求其吓,洗得唔夠乾淨,用红纸包返放回纸箱,我見佢將個觀音像仆轉,趴响度咁放,即時個心實一實,感覺好似好唔安樂好唔尊敬咁!忍唔住同佢講,問佢係咪應該整返觀音像坐返响度,点知佢照搬返上櫃頂重話唔好理佢!我冇瞓等四点,差不多夠鐘就行出來,望上纸箱,見到觀音自己坐返正,因為見到觀音個頭,之前因為趴轉左係見唔到的!被此情景嚇咗一跳,我即刻叫佢起身睇吓,問点解咁架,佢望咗一陣,回答我唔洗理冇事的,我間屋係冇裝房門的,南叔睡梳化,佢成晚冇動靜,我好肯定佢冇起過身做過手腳,因為放得咁高要搬椅子先攞到……續

回頂端

#12240  文章發表於 : 週四 8月 14, 2014 2:18 pm 

終於夠鐘開始我期待巳久的立師儀式,南叔首先攞我個吉的香爐,去窗邊用三個毫子,好似擲骰子咁,佢話問吓觀音同意不,結果係同意的,佢話如果三個毫子全是字,或全是公仔的話代表不同意,佢就唔會幫我立,即刻走!
跟住佢開始用鄉下話好大聲咁諗咒,最特別係在行去窗邊招手,幫觀音用硃砂及山雞血点睛開光,攞左神枱其中一隻洒杯,佢飲左一啖,比我飲一啖,跟住佢吩咐我之後都要放五杯茶,五杯酒供奉,放生果,花生,糖仔餅仔,未煮嘅齋,重有初一,十五放三隻或五隻稯,茶果,過年過節要用三牲拜祭,我問点解觀音要用肉,用酒拜?佢答我是護法食的,作主的觀音本身食齋!
重有一樣嘢,南叔叫幫觀音買頂紅帽,話咩當官喎!我揾唔到地方有售賣,佢用紅紙摺咗一頂戴在觀音頭上,我覺得好怪,一開始巳睇唔順眼,之後供奉此觀音像期間的五年內,始終係紅纸,耐咗會殘舊,我曾多次致電南叔及霞姐要求可否唔要頂紅纸帽,佢地話唔得……
南叔走前講,叫我放心,觀音會招兵買馬,幫我揀D適合嘅神仙進註,經佢立的師個個都係咁,其他人一般最快约四五年就埋到班,招到大约七八個得力的,就會好有助力,到時一係識幫人做嘢變靈媒好似霞姐咁,但霞姐都唔算勁,因為降師時佢只係迷左三日,如果霞姐迷夠七日就勁囉!咁我唔要求要做野的,只保家宅的能力卓卓有餘!
立師之後嗰一兩個月,我有時會好唔舒服好暈,成日打去問霞姐,霞姐又話我過咗咩月份,就會好D,都係咁,终於我又致電南叔,佢話我D師父坐呢D三神層嘅神櫃好唔舒服,又窄又迫,佢唔舒服我点會舒服云云,係香港先興用D咁嘅神櫃,佢地係用四方形的八仙抬,換左佢好D,又好似好有道理咁,咁我問可否自己換,佢話唔得要佢來,價錢要當日換完即時問佢D師父要收幾多,放心唔會好貴,佢交帶張枱物料要用榆木,平D,成張要冇一粒釘的,四方形麻雀枱size,做高少少,我又用咗四千五元去訂枱,枱送到就請佢來做儀式…

回頂端

#12241  文章發表於 : 週四 8月 14, 2014 5:37 pm 

…到換神枱那天,南叔擇的時辰又係要半夜三更,一点幾,開始冇乜特別又冇唸咒,佢就咁將個觀音像放落新枱度,我加咗一盞蓮花燈上去,我本想加一對佢話唔好,佢話心中一盞明燈,咁我照佢意見思放在觀音像右邊!放好所有泊埋張枱就上香,跟住先到戲肉,佢問我攞張紅纸平放在神枱,反轉白色嗰面向上,佢燒咗D灰落纸上面,叫我用隻手係咁慢慢平搓D灰,搓吓搓吓,張纸慢慢浮現左D字出來,好神奇,大大隻字2800,佢話係佢D師父意思,要收我$2800,唉!好肉赤,心想連接送招呼佢又洗咗成萬,我當時已决定今次係最後一次!洗濕咗個頭,我又感覺自己個心唔係幾受落,決定以後無論發生什麼事亦不會再找他!送南叔過關後打比霞姐講返過程比佢聽,佢聽完冷笑咗一下,言談間我感覺得到霞姐係知南叔攪咩戲法,不過唔肯講比我聽,佢叫我放心,南叔能力是真的,但近呢兩三年,又中過風,人格好似有變!我形容吓2007年立師之後嘅情況:
好處係
1)工作,財運好轉
2)冇再好似之前咁比靈界滋擾 我的家人,引致兒女無端發燒之類的問題
3)好似樣樣順境咗,我有時會有好機缘,貴人運
4)每天早上上香會比提示我,由觀音的面容表情香路,我就知道當日順利定運滞
5)我用紙仔去問事求指引會好準,比到答案我
副作用係
1)我手腳和体温一年比一年冰凍,由一個長期成身好似火爐的人慢慢變成一個冰人,我以為年紀問題
2)一到秋冬長期咳嗽,一年嚴重過一年,点医都唔好,咳到好痛好辛苦講唔到嘢
3)成日好想行房事,想的時候如老公不在,我會好辛苦發炆熷,我以為係女人進入所謂狼虎之年
4)心跳不正常,心痛,又係医唔好,去到2010年好嚴重,過左2011農歷年又好返些
5)最麻煩係間中突然好暈,嘔,天旋地轉,要即刻搵床瞓低,跟住感覺自己不斷向下跌落深淵咁
6)長期周身骨痛,肩頸好累好硬

其間都有同霞姐通電,再有心咁了解吓霞姐有冇此情況,原來佢又係身體好差,但佢好受落,好服氣,完全冇質疑,佢亦好響往得到通靈問事的能力,多多少少都令佢有收入,佢D師父幫佢全家,兒女揾到食,總之佢信佢班師父信到十足,佢叫我要好好供奉,可能我的觀音覺得我唔服,霞姐教我唔舒服就走去誠心同觀音講以下呢番說話:“請佢有怪莫怪,如果係我做錯就原諒我,求求釋放我肉身,如果係我有事請幫我化解,如果係師父間的問題請觀音娘娘慢慢解決,不要愁”佢咁講之後我火火地,我有嘗試去說服自己,但可能自己性格敏感,會質疑!我實在無法控制自己的心去百份百信服!
漏咗一個壞處未講,就係我發現自己講話越來越囗齒不清,力不從心,當時又係以為自己年紀大引致。
我後來同霞姐傾吓傾吓,當時已2011年,越發現有問題,佢話南叔每立的師交帶的祭品上都有少少不同,南叔吩咐我初一,十五,要用紅臘燭拜祭,原來霞姐那個觀音係要用白臘燭的,聽到真係嚇死我,佢唔講尤自可,知道後我開始有D驚我個觀音像,唔知点算好,点收科!唔通又洗一筆,点同我老公交待好呀!我心灰意冷,第一次在香港神具舖搵師傅開光又唔得,冇料到成日比鬼攪,第二次南叔又整到古古怪怪,我已經對所有法師好冇信心,唔敢亂咁再揾人,再做任何事,我亦唔敢同我老公商量,因前前後後做過咁多事,用左咁多心機時間金錢,佢亦一直頗為信任南叔霞姐,我唔知点講好,就係咁拖延自己呃自己,照上香照拜神,但個心成日打緊交,有時覺得冇乜嘢,安慰自己心多姐,觀音係神係幫我的,有時又覺得個神枱好恐怖,觀音像面容好陰森,心底不期然發毛,老公夜晚返工,觀音背部隔住牆就係企江,每晚沖涼都驚驚地,唉!
身體越來越差,心臟好返些,又好似有情緒病,越來越對什麼也冇興趣,成日好暈,隔幾個月又咳到肺癆,腸胃又唔好,開始肚瀉和便秘交接出現,D腸好唔舒服,成日陰D陰D咁肚痛肚脹唔知点咁,有時會攪到瞓唔到,即係一瞓低又想苛想苛咁,去厠所又苛唔出,瞓低又去廁所,重重覆覆好煩,肚好實好脹好大,食過好多健康產品都唔得……待續

回頂端

#12246  文章發表於 : 週五 8月 15, 2014 11:05 pm 

講返霞姐的幾單威水史先,如果唔係你地唔明点解我咁信佢!佢只係帮我做左4個月工人,之後就係我细女㛃媽,以大陸人講法我地就變咗親戚!
有一次霞姐過年來香港,去我家住咗幾日,我那住九龍的阿媽又來見吓佢,探望吓,咁飲茶時,霞姐突然同我媽講,叫佢呢二個月最好唔去再來搵個女(即係我),又叫我媽今年出入小心些,去邊都最好乘坐D好大型嘅交通工具,例如地鐵,無得揀先好搭巴士,小巴,的士要避免!咁到那年年尾,大約11月,我媽來探我,在我樓下踏單車,我媽開得好慢,突然間有個人架單車在佢隔離成陣風咁經過,佢窒一窒人連車打横瞓低,一隻腳整碎晒D骨,要即時白車送院,第二日做手術,霞姐叫要我去出事現場幫我媽做D嘢,燒D嘢和破雞旦,咁我媽就會康復順利,冇咁痛苦,但最好比錢搵D婆仔去唔好自己去做,咁我搵唔到就自己去,去完足足病咗個幾月,而我阿媽都瞓左四個月医院,佢好彩唔知係味我做咗嘢,佢凈係做咗一次手術,傷口康復得好好,但同病房隔離幾個,冇傷得咁嚴重的又發炎又要做多幾次手術!
霞姐的第二件威水史,有一次,我外婆很老了,九拾幾歲,在台灣病程告急,医生話應該過吾到,係呢幾日走了,我媽即時向公司請假,買晒機票諗住第二日起程,要返台灣見外婆最後一面,咁啱嗰晚我同霞姐講電話提起呢件事,佢叫我媽唔洗飛過去,叫佢去退機票,佢話我外婆今次一定冇事,實過到呢關,叫我媽無謂浪費假期和金錢,佢其實好好,佢知我媽冇乜錢,所以為佢着想,点知我媽都係想飛過去,後來外婆真係冇事,起碼大半年後先過身!
講多單比你地聽,有一次,嗰陣霞姐重係在我家做工人時期,老公D同事知道我屋企來左個高人,成班慕名而來搵佢指點迷津,個個都話準,其中一個同事個家姐單嘢最精彩,個個拍晒手掌,可能因為涉及靈界係霞姐最精嗰範,佢說得出佢丈夫祖墳嘅所在之處,周圍的環境,佢地幾時去過祭祖,當日發生過咩事都知,話其中一個祖先已得道,因為佢地當日接咗此位祖先祖墳的氣,又形容埋嗰位祖先嘅相貌,佢呢位祖先由那天開始就扶持佢地一家,令佢地生意,財運突飛猛進,但呢位祖先只會扶多佢地幾年,就會功成身退!叫佢地好好把握!當時人話佢全中,佢個祖墳係佢形容咁樣等等,當場個個都覺得霞姐好叻!
咁耐以來當然唔止呢三單,所以就導致我咁信任佢!但佢後來先知原來佢D師父係咁樣拜法的!
講返自己,一直拖吓拖吓,用盡各種方法都冇法子解決身體的問題,霞姐都巳經帮唔到我乜嘢,佢叫我打比南叔同佢講吓,我唔肯,我話過唔會再揾呢個人,霞姐亦有來過我家小住幾天,佢試過行埋去神枱度同我觀音像傾,內容係:{你係大神來的,唔好咁小氣,成日咁嬲啦!咁小氣點做大神!}我嘅情況係,我都唔知点解自己個心唔肯屈服,好似霞姐,阿儀咁全心全意對待佢地自己班師父,佢地覺得什麼也理所當然,包括用雞用肉用白爉燭,我無論如何亦係有抗逆之心,所以我估佢唔肯放我肉身,經常鎖我魂頭,導致我好辛苦!
2011年,有一段時間我個香爐好奇怪,日日旺爐,連續幾星期,我問霞姐,佢都覺得日日係咁好唔尋常,但佢D師父唔肯講咩事,霞姐要靠佢地先知,所以答唔到我,淨係叫我小心火警……待續

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :