';

梁靜原風水顧問

* 登入  * 註冊   * 問答集    * 搜尋

現在的時間是 週三 6月 20, 2018 1:17 pm

檢視沒有回覆的主題 | 檢視最近討論的主題

發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: 上天已安排了我步入修練的路!
#12249  文章發表於 : 週六 8月 16, 2014 4:02 pm 

經過旺爐事件之後有一日,我D仔女返晒學,我老公因為返夜班,日頭通常都係瞓覺,我日頭有時就會出吓街,佢嗰日瞓瞓吓到下午,聽到有人開門返來,整呢樣整嗰樣,佢覺得係我啱啱返來,佢意識醒咗,不過以為自己太眼瞓擘唔大隻眼,就問咗句,你返咗來嗱?咁佢聽到我把聲答佢,係呀!你唔洗理我,瞓啦!咁佢郁唔到又睇唔到之下,又以為係我味繼續瞓啦!隔咗一陣醒咗起身返工唔見有人,打電話比我,問我唔係返咗屋企嘅咩?点解又出左去嘅!我話我一早出左去冇返過來,佢話頭先明明有同我講嘢喎!冇理由格!之後同我講咗呢件事,我老公平時唔係一個疑神疑鬼嘅人,我唸唸吓唔對路晚上就打去問霞姐!
同霞姐講完,佢叫我即刻打開門窗,同空氣講:如果你唔係我屋企人,我同你冇仇無怨請你立即離開!佢問佢班師父知唔知咩事,又係唔肯講,霞姐話此東西如果不肯走,我將會都幾大件事,佢已經求左佢班師父飛過來睇睇,但D師父唔開囗,佢都冇辨法,唔知會發生咩事,佢又話知道呢期我觀音娘娘成日唔知去咗邊,經常不在,不過點都會有一兩位師父留守的…!
捱到2012,我個肚大到越來越嚴重,個個朋友都成日話我,叫我減吓個肚腩啦!真係好肉酸呀!我冇晒法子,連消腩丸,瀉藥都食埋,尤其是夜晚,照镜真係好似有左六七個月咁,又實,又陰陰痛,無論坐或瞓低都好似個波咁,唔會摺埋,其他病痛又持續,甚至乎無端端會好想嘔,要即刻去嘔,直到年尾,有一天細女家長日,有位同學仔媽味,之前我地唔熟,係在仔女活動嘅時侯認識傾下閒偈,平時冇联系,咁見完家長話一齊去飲茶,傾開拜神,我話比佢聽我点拜法的,佢聽到覺得好有問題,就爆比我聽佢二公婆都係法科弟子,佢好懶冇乜料,佢老公叻D有研究D,佢亦重來不會同人透露佢有學法科,唔知点解會同我講,講吓講吓,佢話不如幫我同佢老公傾吓我個觀音咁拜得唔得,咁我就拜託佢啦……待續
(為咗大家睇得方便,呢位朋友化名阿芳,佢老公化名阿華啦)!
同阿芳飲完茶當晚,佢打比我話,佢老公阿華都覺得帮我開光的程序好有問題,(我冇透露過我的身體狀况,全程只說我點樣立師)咁啱過二天阿華會放大假,原來阿芳的妹妹是住在我樓下,隔幾層的同一單位,咁佢地會探佢妹妹順便上來帮我睇吓個觀音,阿芳又問我攞咗個名,和出生年份,帮我問吓佢地師公(人來的),師公唔洗見面唔洗來就可以問事,我覺得好似揾到救星咁,姑且睇吓能否打破我的困局和我對我觀音的疑問,我冇問過佢地屬於什麼教派,當時就算講我都唔識,所以費時問,但個心唔知点解突然間我好想入門,我都覺得自己有呢個諗頭好白痴,連乜頭乜路究竟幫唔幫到我都未知,我都唔知点解會咁有衝動,可能呢D就係叫缘……
阿芳帮我交了名給佢地師公,好快就打來覆我,阿芳話師公問我個肚係唔係好脹,D腸會有D嘢响入面了住了住咁痛,要我即刻去照吓個肚先,我當時真係好錯愕,第一個反應係:師公点知架,一來出奇我個肚的情况,佢点會知,我冇同佢地講過,二來好驚自己有絕証,三來我明明係問我個觀音有冇問題,點解冇答我嘅,咁我又追問阿芳,佢話等阿華上來睇左先講,佢千叮萬囑要我去照吓個肚!
好快阿華放假和阿芳一起到我家,阿華望咗我神枱一會,大家坐低傾,佢冇講有冇問題先,只係問我重想唔想保留此觀音,佢咁問我,我就視線望住觀音像,嗰吓我突然覺得觀音表情好慈悲,唔知点解個心生出好不捨得,好心酸的感覺,我就答阿華如果冇問題我想保留,阿華話你自己考慮,係睇我自己如果唔想要佢先幫我處理!佢全程都唔肯講究竟有冇問題,叫我快D去照肚,佢地話留意睇我個肚真係好大,我比佢地用手督吓,佢地都嘩嘩聲話好硬好實,佢講咗比我聽佢地係咩門派,我未聽過,我話我想學,佢話唔好急住,真係幫到我先講!佢地坐咗一陣走左,我個頭好多問號,决定過二天等老公放假陪我去元朗照肚。……待續

回頂端

#12250  文章發表於 : 週六 8月 16, 2014 6:28 pm 

我老公陪我去照肚,我打算淨係照X光睇睇先,我張X光片好快出來,個化驗師循例同我入房傾吓,大家都見到張片好多一個個圓形的印在腹腔,一撻撻咁,尤其大腸最嚴重,佢都覺得好奇怪,化驗師問我係唔係便秘得好嚴重,好耐冇大便呢?我話唔係,我呢期食緊消腩丸,一日去幾次,佢摷左二三張其他人的X光片比我睇,解釋比我聽一張係清楚見到有個位生咗粒嘢,佢話人地有事係咁,另一張係有嚴重宿便,但又冇我咁誇張,又唔係好似,重有一張係正常,好清的!佢都好似未見過我呢個情況,跟住佢話不如幫我照吓超聲波,免費唔收錢,我梗係話好啦,之後直接帶我同老公去第二間房,叫我瞓上床整高件衫,佢都覺得好奇怪,話我個肚咁凸,好似人地有左BB咁,跟住幫我揸啫喱,遂個器官照,一路照一路解釋,呢個係胃,脾呀,冇事好靚,到肝,有少少脂肪肝,好輕微,話好多人都有,到膽,好清一粒石都冇,膀肛呀等等,冇事,佢一路話D内臟好靚,之後又帶返我去頭先睇片間房傾,佢話少少脂肪肝都唔會引致我個肚咁大,重sale左我幫佢買盒健康產品,成五舊水!
照完嗰晚打比阿芳通知佢情況,同佢講話内臟冇事,化驗師覺得我食D健康產品清清佢就得喇!我不停追問阿芳究竟我個肚咩事,佢話師公驚嚇親我又驚我唔信,唔准佢地話比知係咩事,淨係叫我快D去照,佢都好想講,佢知道我係咩事後攪到佢瞓唔着,我又追問阿芳觀音問題,阿芳話原來阿華覺得我整咗好多錢,又唔敢直接話我知我個觀音好陰,係陰神,阿芳決定話不如直接帶我去搵佢師公!
終於阿芳帶我去揾師公問個明白,阿芳話師公好好人的,我去到見到師公好忙,原來佢開食堂的,我地坐埋一邊等,终於冇乜食客時,師公先得閒些坐低同我傾,我問佢可否告知究竟我咩事,佢答我話你張X光片睇到,我話化驗師話冇嘢可能係宿便,不過有D好奇怪嘅印,師公話咁你去照埋磁力共振啦,用科學check清楚D先講,費時我唔信,我話唔好啦師公,磁力共振好貴架我比唔起呀!由你無啦啦講中我個肚有事我已經相信你,請你幫吓我啦!我信你呀!講比我聽啦!師公話:你中咗蠱呀,大约一年前有個湖南女人落的,要折磨我,短期內唔會有性命危險,只係辛苦,你個肚嗰D係細菌,微生物!不過越漚越多上到心肺就難講了!每到陰陽交替嘅時辰,佢話我夜晚個肚特別脹和唔舒服的!實情亦是如此,講到呢度師公又走咗去做嘢先,唔知点解我聽到咁情況,我一D都唔識驚,可能我經歷不少,我的命運太多古靈精怪嘢,我反而釋懷了,每日自己受嘅苦迷團解開了,因為我知師公一定救到我,反而阿芳好驚好擔心,嚇到佢瞓唔着落晒形!
等咗一陣,我又問觀音問題……
師公的食堂有另一位佢地門派的弟子在,化名阿詩,阿詩和阿芳好老友,以我後來所知,阿芳因為我的問題困擾所以有同阿詩商討不如直頭帶我來找師公,所以阿詩亦到場了解和幫手請求師公幫我,可能師公對我印象唔係咁好,覺得我好迷信,好愚昧,當阿詩問我觀音的詳情時,我由大X村住鬼屋識霞姐做工人時開始講起,講到霞姐話入面有成千上萬隻鬼,忙碌的師公已經聽到火火地,出來講咗句嘢窒我,之後我都唔敢再講落去,我唔知点好,嗰刻開始我越來越暈,所以現在對當刻的記憶比較模糊,記得係隔咗一陣,師公义住條腰炳我,大約係話:你比人呃完一次又一次都唔識醒!你大人嚟架!無腦諗架?用酒用肉去拜觀音!你作孽呀你!你知唔知拜陰神要還架?你點還呀你?阿詩好似當時叫師公唔好咁勞氣,我一路聽師公炳我,我開始睇嘢越來越曚查查,聽嘢又曚查查,好迷好遲鈍,跟住乜嘢都入唔到腦,阿芳後來都話知我突然好呆滯,我記得臨走時師公應承幫我解蠱,吩咐阿芳叫阿華打比佢,教佢點做!叫我等阿華放假先處理,忍多幾日。
之後阿詩揸車車我和阿芳返屋企,全程車佢地同我講咩我斷晒片,返到屋企我即刻要瞓落床,天璇地轉…
見完師公,暈完,第二天我清醒返就喺度諗,昨天是否我個觀音突然令我意識迷糊,企圖控制我,抽走我的精神,真係好似食咗朦仔丸咁,令我斷片,唔比我再同人地交流,我思前想後,我知道佢有幫我,但自此我亦肯定到原來一路以來令我不適,我覺悟到係唔關年齡事,唔關有病事,唔怪得醫極醫唔好,原來係佢,唔知點解我感覺到呢排佢同我打緊感情牌,我唔知点形容比你地聽,總之令我好不捨,內心交戰,好難作出要唔要佢嘅诀定,但再保留佢學師公話齋我點還呀?我之前都唔知咩叫陰神,原來有分的!
過二天我打比阿芳,阿華明天放假會來幫我解蠱,咁我地约咗個時間,開頭講其他話題時我重好精靈,我有問佢:你又話師公好好人嘅,点解佢好似好惡咁架?阿芳話佢都係第一次見佢咁鬧人的!跟住講吓講吓,我講返當天迷糊的情况比佢聽,話題提到個觀音,我開始又感覺到迷糊,反應開始遲鈍,阿芳都聽得出我突然的變化,我更加肯定係我觀音攪鬼,佢唔比我同人研究佢,我頂唔順好暈要收線去瞓床!
我瞓在床上越來越辛苦,心跳到嘭嘭聲,又心悸胸悶頭暈作嘔,呼吸困難,肚又唔舒服,乜都出齊,阿華要返工約左要聽日先幫我處理,我嗰吓辛苦到好想死,都唔知自己會否捱唔到聽日,我知道肚内的蠱同我嗰位陰神一齊夾攻緊我,好似要迫我打退堂鼓,要我辛苦到要求佢地唔好來,我都醒水,經驗話我知,我要控制自己個心死都唔諗,唔作出決定住究竟要唔要處理我個陰神,咁樣控制思想真係要好高技巧,我諗唔係人人做得到,我驚佢read到我諗乜會即時處決我,令我痴線甚至攞我命,所以我係咁諗其它嘢唔唸呢個問題,另一邊箱,阿芬同我收線即刻打比阿詩,同佢講我嘅情況,由於阿華開緊工所以佢搵阿詩,佢地都覺得我而家嘅處境好危險好無助,跟手阿芳問我攞咗個名同地址,阿詩用佢地門派嘅方法(不能公開)去幫我渡過咗一晚保住我平安先,因為咁阿詩陪我辛苦咗一晚加一個早上,因為同時間我有咩不適佢完全感覺到,阿詩同我做咗D嘢我好咗D,冇咁辛苦但都係辛苦,我都好感激阿詩否則我都唔知點捱,佢呢次真係做咗架兩!直至第二朝……待續

回頂端

#12253  文章發表於 : 週六 8月 16, 2014 10:05 pm 

…到第二天早上,不適感好咗一陣間,約咗阿華佢地中午一点左右上我家,我成朝同我老公坐响度等,太约十一点十二点,奇怪的事又發生了,我開始控制唔到自己,坐立不安,係咁想行走,在屋企行來行去,我用意志力支撑住自己,我唔可以比任何嘢控制我思維,到大約十二點半,我又好暈,不停去嘔,連白泡黄膽水都嘔晒,真係好辛苦,手騰腳震,個心跳到好快,比着第二個可能會辛苦到屈服,叫佢地唔好上來,我老公見到我咁樣都好驚好擔心,终於等到阿華,阿芳,阿詩三個到晒,我嘔得重厲害,阿華開始寫符,開頭佢有佢寫我有我去嘔,慢慢我開始定下來,可以坐低,佢寫完就燒符比我飲,我信任佢地,我重來冇問過佢地會點做,過程係點等等問題,所以我事前係乜都唔知,總知我覺得佢地肯花寶貴嘅時間去幫我,又唔係講錢,我唔應該質疑人地,我都攪成咁咯!横又死掂又死,所以毫不猶豫一囗氣飲晒D符水落肚,跟住阿華叫我坐响梳化度,双手攤開,問我有咩感覺,好快我覺得……
…之後阿華,阿芳,阿詩坐晒响度望住我,我估唔到原來一D都唔似睇電視,冇開壇作法冇做咩大龍鳳,連香都唔洗燒一枝,食符後淨係叫我坐响度攤開双手,要我自己感覺吓,冇提示冇指引要我自己講出來有咩感受,隔咗唔夠五分鐘,我開始覺得個肚入面好熱,越來越熱,好似煲水咁,慢慢滖起,阿芬伸手摸吓都話係好熱…
……阿華打比師公交待左一吓我嘅情況,(真係唔好意思阻住佢老人家做嘢,食堂那時間應該好旺)跟住好型咁吩咐我立即將D蠱排出來,我都唔知應該點做,點排法呀?漸漸我感覺到個肚D熱力向上升緊,升到胃,升到胸囗,升到喉嚨,我一路講比佢地聽我覺得點,阿華一路叫我將D蠱排出來,嘗試吐佢出來,我白白痴痴咁做左幾吓吐的動作,跟住同佢講吐唔到喎!佢叫我合埋眼静心D,個心惡D咁諗將所有蠱,微生物立即消除排出體外!到我感覺D熱力升到上耳朵的水平線時,卡住咗,無法再上升,阿華係咁吹我排出來,我一時情急就講:唔得呀!出唔到嚟呀!佢地個個望住我,包括我老公在内,我全程合埋眼,D熱力卡咗响耳朵個位一陣,我個心一路喝D蠱出來!突然間我感覺到左邊後腦,耳朵後面開咗一個洞咁,感覺大约五蚊銀大小,有嘢由嗰度走出來,跟住我依舊合眼話比佢地知:得喇!搵到位出緊來喇!我聽到佢地話我個頭有煙出,重叫我老公埋來睇,我唔敢郁,我又聽到阿詩講話我做得好好,反應好好,係要我信先幫到我,阿華叫我專心继續排唔洗理佢地……待續

回頂端

#12254  文章發表於 : 週六 8月 16, 2014 11:10 pm 

續……我係咁合埋眼排咗大約半個鍾,期間眼角自己流眼淚,阿華問我做乜喊,我話唔係喊係無端端自己流出來的,跟住佢叫我休息吓先,我一開眼就指住個感覺有洞的位置問佢地,係唔係呢個位置出煙呀?佢地包括我老公都話係嗰個位,(D煙唔係好誇張的煙,係隐隐若若的,大概係好似你冲完好熱嘅涼,出來時D皮膚有少少煙咁)我嗰個位感覺到排到好疲累,阿華又打比師公報告吓,跟住聽到指示又開第二次符,食完符又叫我繼續排,我又排多半個鐘,我感覺都係嗰個位出來,整整吓差不多四點,之後阿華吩咐我總之勤力D每日一得閒就攤開手排,教我排時個心諗住要排所有蠱,微生物,細菌,陰氣,我見時機成熟,我就開囗同阿華講,我決定唔要個觀音,請佢幫我處理,阿華話你係決定唔要啦嘛!我好肯定咁應佢係,當時我老公都唔知我有咁嘅決定,(之後先解釋返比佢聽點解)阿華又打比師公轉告,原本打算即時幫我封咗佢,但師公指示話唔好今日(可能時間太晚),要我由現在開始不要上香,等阿華下次放假先攪,嘩!我好驚!重要對多一個星期,阿詩話阿華巳落了命令,叫我不用害怕,總之我唔好再郁神枱D嘢由得佢,放心等阿華來!
雖然佢地冇話要收我幾錢,但基於人情世固,我都準備咗一封利是比阿華!
送佢地走時,我偷聽到佢地話,原來我個肚都關靈體事,可能我隻嘢呢幾日會去找佢地,我聽到D又聽唔清楚,問佢地即係咩,叫我唔好理咁多,可能費事解釋咁多驚嚇親我……!
續……之後嗰個星期,我每天加加埋埋都排二個鐘,因為我怕死好想快些清除肚内嘅蠱,佢地講明幫咗我一半,有一半都要靠自己去勤力坐响度排先得,總之個原理係越比時間去排就越快请除,越懒就越慢!阿華話過情況可能會有反覆,總知有問題就打比佢!咁我嗰個星期都冇乜問題!亦再冇任何不適!
等到上來封觀音那天,阿芳和阿華一起到,重叫埋她妹妹和妹夫上來(住我樓下),原來他們亦是同門來的,阿華開始用佢地門派嘅方法幫我封晒神枱所有東西,期間我坐在梳化睇住睇住過程,我見到觀音的表情變化,(我一直以來都有此功能)我睇住佢越來越無助,越來越面容扭曲,我嗰刻心情真的唔係好忍心,但為了自己健康,家人着想,我不能和她共存,我要擺脫她的操控!
完事後佢地話放心,我班陰神唔會敢再返轉頭!我可以自行棄置神枱所有物品,我驚!所似請他們幫我搬晒去掉!
阿華今次又開咗幾條符比我地護身,以免我地一家再被靈界滋擾!
我又問阿華可否收我為徒!佢話叫我唔好急,對佢地了解多些先講!
阿華交帶話南叔霞姐佢地可能會知道我冇再拜呢件事,但任佢地點查都唔會知道係邊派封佢壇的,佢應為我冇必要同佢地交代的!所以雖然我有同霞姐联絡,但冇講發生咩事!佢真係到現在都唔知,之後佢每次問佢班師父我的任何事,佢班師父都封嘴唔講!
……講返我個肚,真係一天比一天冇咁脹,封完壇兩三曰之後有一晚,我又有少少嗰種暈出現,我拿拿聲又走去排,越排越覺得我肚內開始越來越凍,慢慢擴散,我越來越暈,唔係好對路我開始好驚,打比阿華,佢話佢一早說明可能會有反覆,是我的陰氣作怪,作無謂挣扎,佢教咗我一些方法要點做,要我比些信心繼續排,我過咗嗰晚再沒有出現此情況!
我日日好勤力咁排排排,連我老公都睇住我好轉,成日吹趕我去排,又過咗幾日,又好奇怪連續有二晚,相同時間,大约七點至十點,我肚瀉得好厲害,不停咁瀉一些淺綠色的水和糞便,係好淺嘅綠色,好似翠肉瓜的皮咁嘅顏色,我重未見過的!之後個肚真真正正細返晒
佢地走咗之後,我同我老公都覺得佢地好似現代捉鬼天師,好型!
續……餘下嘅日子,我不取怠慢,除咗排蠱排陰氣,阿華feel到我心臟有問題,亦有教我点做,好咗好多,我足足排咗個幾月,囗齒不清等等問題亦全部回覆返正常,期間我有約佢地出來飲茶,我好想入佢地門派,了解咗少少佢地門派的事,阿華話佢已經有幾個徒弟,又要返工連瞓都唔得閒瞓,驚教唔到我所以唔打算收徒弟,叫我問阿詩,阿詩考慮過又話有私人理由唔收,而師公佢地話巳十幾年冇親自收徒弟,亦講過唔會再收,我只見過師公一次,冇理由自己走去搵佢,我又唔識去佢食堂,咁我又好想所以成日求佢地是但一個收我為徒也好,我唔知點解好有呢個慾望,當佢地正式拒絕晒我之後我好惆悵,阿詩安慰我話我係味屬於呢個門派是上天安排咗的,如果整定係就遲早都係,如果整定唔係我亦冇損失,但我就係覺得好想好想,日想夜想,可能呢D叫緣,我甚至傻到有一晚向住個天,喊住求佢地主壇衆位先師比個機會我入門,我一定會比好心機學的,终於又有奇遇……待續

回頂端

#12255  文章發表於 : 週日 8月 17, 2014 12:08 pm 

續……當我好想入門,向天祈求後,在我排蠱的過程中,因為係類似合眼静坐,有一次,我見到一個人樣,只是面部,很清楚,戴眼鏡(我之前見係冇戴),大大個樣,歴時數秒,個樣有些似師公,但我只見過一面,當日見面時又六神無主,佢又走來走去工作很忙,其實我已經唔係好記得佢個樣!呢個静坐見面情況我只試過一次,亦不已於為然,冇乜在意,當係自己幻覺!
隔了十天八天左右,收到阿詩來電,原來佢當時去咗食堂揾師公,發現十幾年冇收徒弟,亦已說過唔再收徒弟的師公正在收一位男徒弟,事前係冇人知的,比阿詩撞到正,所以佢即刻幫我講說話,嘅然師公收得一個,亦游說佢收埋我,師公係識嗰位新男徒弟,佢地交往咗好耐先到呢一部,令師公破戒收佢為徒,而我真係機缘巧合,啱啱撞正剛剛,從此我就和師公展開了一段師徒之緣,改稱師公為師父了,亦得知點解我會在静坐中見到佢個樣,之前我亦唔知佢原來間中有戴眼鏡的,我在静坐中見到的眼鏡就係嗰副,一模一樣,由此證實我唔係幻覺,一早上天已有提示,佢就係我師父了……完

解一解話先,我而家已經完全好番晒,所以好想同大家分享,比大家知道呢個世界真係無奇不有,亦希望有人能引以為監,唔好學我咁愚昧亂拜神信錯人,唔係個個好似我咁好彩遇到貴人打救!
我個肚嗰D蠱唔係蟲,未變蟲,重係細菌,微生物,所以x光片一個個印在腹腔和腸臟!係唔會嘔蟲的!
蠱有分好多種,睇嗰個人點落,落D咩!幾時變蟲快唔快死係落嗰個人決定!
師公話我嗰種蠱係嗰個巫師用未出世嘅胎兒製造,所以我啲徵象係會似孕婦!信不信由你!

嗰個同期立師的阿儀,佢冇我咁抗拒,佢好受落,冇質疑,應該唔會點罰佢嘅,不過老公之後死咗唔知關唔關佢拜的師父事,聽聞佢已經開咗陰耳和陰眼,我本身唔識佢,我都係聽霞姐講的!
重有中蠱和拜陰神係兩單不同事件,只不過係在我身上同期執行姐!

已分享完畢,我已步入修練之路,每天打座,展開人生的另一頁,最起碼我和家人挽回健康,我奪回被侵吞的靈魂,回復清晰的思維,囗齒!但修練的旅途上,會遇上很多打擊,考驗,磿鍊意志,企圖打沉修練者的堅持與信心,但每能過渡一関,也能精進一些,這是當時人才能感受得到!

為了私慾貪念,去借助外力,同魔鬼交易,最终只有得不償失!小女子敢斷言,跟本设有一間是正廟,真正的神靈不會希罕金錢衣紙,香火,三牲酒禮,亦不會作為凡人的求财工具!這些只是靈界需要!
正神存在於宇宙中,天地中,心中!不存在於廟堂中,神像中,商店中,神棍的囗中和神壇中!

回頂端

#12256  文章發表於 : 週日 8月 17, 2014 1:41 pm 

一口氣看畢全文, 很為您高興重過新生活, 但很無奈人真很醜惡.....我們活在什麼世界下呢 ?

回頂端

#12258  文章發表於 : 週一 8月 18, 2014 11:12 am 
站長
頭像

辛苦了,殷師太,希望看到你的帖的人,都能獲得經驗借鏡,不走迂迴的路。修煉確實辛苦的,也崎嶇,能遇上涼的更難,希望每個人都能找到他她靈魂的歸宿。

回頂端

#12259  文章發表於 : 週一 8月 18, 2014 9:07 pm 

對!梁師傅,能遇上凉的,正確的,來自宇宙的,巳很難!
得到了肯用功堅持的,更難!

回頂端

#12870  文章發表於 : 週一 4月 10, 2017 3:09 pm 

多謝分享,本身我也遇到這奇異的事,頭上響下不少問號,也遇到有心人幫忙,雖然現在也不確定是否痊癒,只能不停提醒自己静心,希望事情已告一段落

回頂端

#12878  文章發表於 : 週三 4月 26, 2017 4:55 pm 
站長
頭像

有空也可寫寫你的異事,讓大家從別人中獲取經驗。

Esseleung 寫:
多謝分享,本身我也遇到這奇異的事,頭上響下不少問號,也遇到有心人幫忙,雖然現在也不確定是否痊癒,只能不停提醒自己静心,希望事情已告一段落

回頂端

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 21 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章

搜尋:
前往 :